Miksi minimalismi kiinnostaa?

Kiinnostuin pari viikkoa sitten minimalismista. Minimalismin idea on, että pyritään omistamaan mahdollisimman vähän turhaa tavaraa. Sellaisesta tavarasta joka ei tuota iloa eikä sitä tarvitse, hankkiudutaan eroon. Uutta tavaraa ei hankita, jollei se tule oikeasti tarpeeseen.

Minimalismin tarkoitus on, että turhan tavaran puuttuessa voi keskittyä paremmin elämässä siihen, mikä on oikeasti tärkeää. Lisäksi se on ekologista, kun ei osta kokoajan uutta tavaraa. Nämä molemmat asiat ovat minulle tärkeitä. Siksi innostuinkin minimalismista alunperin. Ne rahat jotka minulla säästyy, kun en shoppaile, voin käyttää esimerkiksi kokemuksiin. 


Tavarasta eroon hankkiutuminen ei ole minulle ihan uutta. Pari vuotta sitten luin KonMarin ja toteutin ensimmäisen kunnon karsinnan tavaroissani. Kun kerroin minimalismikiinnostuksestani ystävälleni, hän totesi: "Siis sulla on taas uusi siivousprojekti. Aina kun me nähään niin sä oot karsimassa tavaroita!" Totta ehkä tuokin, tosin hieman liioiteltuna. 

Ne tavarat joista luovuin, vein kirpputorille. Näin ehkä vielä joku tarvitseva voi ostaa niitä käytettynä uuden sijasta. Huh sitä tavaran määrää! Me elämme sellaisessa kulutusyhteiskunnassa, että kaikenlaista on tullut ostettua. Haluan, että elinympäristöni on siisti. En tee mitään tavaroilla, joita en edes käytä.

Mutta en minäkään ole mikään täydellinen minimalisti. Minulla on vielä aika paljon tavaraa verrattuna "ääriminimalisteihin". Mutta eihän tässäkään ole tarkoitus keskittyä siihen tavaran vähyyteen vaan siihen elämispuoleen. Enemmän tästäkin nauttii, jos siitä ei ota stressiä vaan tekee sen, mikä itsestään tuntuu hyvältä.

Jos sinua alkoi kiinnostaa minimalismi, niin käy esimerkiksi katsomassa Youtube-videoita aiheesta. Itse tutustuin aiheeseen katsomalla Madeleine Olivian videoita. 

Kommentoi myös ihmeessä alle mielipiteitä ja kokemuksia aiheesta.




Kommentit

  1. Minimalismi olisi itselleni todella mieluisaa. Vihaan sitä kun kaapit tursuaa turhia tavaroita, enkä ymmärrä miksi asioita pitää säästää vaan koska niillä on mukamas jotain tunnearvoa. Olen niin julma, että heitän kaikki kortitkin mitä saan jouluisin niin menemään. (Poikkeuksena itsetehdyt) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva :)
      Joo, just näin! Ei kannata säilyttää kaikkia kortteja. Itsekin säilytän vain ne millä on eniten tunnearvoa.

      Poista
  2. Itsekin oon jo jonkun aikaa ollut minimalismista kiinnostunut ja sen alkanut tulemaan luonnostaan. Tyyliltäni olen muutenkin klassinen joten varsinkin vaatteita hankkiessa tykkään panostaa enemmän laatuun ja kestävyyteen kuin siihen, että "on niin halpa, että ostan ensi kesänä uuden" ajatteluun. Huoneestani tykkään tuhat kertaa enemmän kun jokaiselle tavaralle on oma paikka ja on siistiä. Tuntuu että pään sisässä on niin paljon että mieluummin katselen siistiä ja yksinkertaistettua ulkokuorta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit