Milloin mennä ravitsemusterapeutille?

Ravitsemusterapeutin palveluista ei ehkä puhuta kovin usein, joten vaikka apua tarvitsisi, ei palvelua ehkä älytä käyttää. Ravitsemusterapeutille mennessä ei tarvitse olla sairas. Sieltä saa apua niin terveelliseen syömiseen, syömishäiriöihin kuin ruokavalioihin. Jos olet ryhtymässä tai olet jo vegaani tai kasvissyöjä, voi ravitsemusterapeutin palveluista olla hyötyä. Ammattilainen tietää, kuinka paljon mitäkin ainetta ja vitamiinia tarvitaan, jotta ei synny puutostiloja.


Itse olin tänään pitkästä aikaa ravitsemusterapeutilla. Menin sinne, koska minulla ei ole tällä hetkellä hoitoa syömishäiriöklinikalla (olen ns. koeajalla, testataan miten menee), enkä oikein itse hahmota paljonko ruokaa on paljon tai vähän. Kertaa varten minun tuli täyttää kolmen päivän ajan ruokapäiväkirjaa ja otin kuvia annoskoista. Ravitsemusterapeutti oli mukava, mutta asia oli kuitenkin aika samaa kuin sh-klinikallakin kerrottu. Siellä kuitenkin käsiteltiin terveellistä syömistä hyvin laajasti. Mutta tulipahan kerrattua. Ehkä saan tästä motivaatiota tsempata.


Mistä sitten voi varata ajan? Kannattaa ottaa yhteyttä omaan terveyskeskukseen. Sieltä osataan ohjata sitten eteenpäin. Jos miettii tarvettaan, kannattaa käydä kokeilemassa. Eihän siinä häviä mitään.

Ravitsemusterapeutin näkemys suositeltavasta syömisestä on mielestäni mukavan armollinen. Itsensä saa ja pitää syödä kylläiseksi. Herkutellakin on sallittua. Tuttu lautasmalli ja ruokapyramidi on myös osa suosituksia. Tärkein painotus on omasta mielestäni monipuolisuus. Ja tietenkin se, että nauttii ruuasta.




Kommentit

Suositut tekstit